Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλιθιότητα και Αγένεια (Η&Α) = Εγγυημένος Νευρικός Κλονισμός

Δεν ξέρω τί συμβαίνει τον τελευταίο καιρό αλλά νομίζω ότι έχουμε κατακλυστεί από αγενείς και ηλίθιους. Έχω φρικάρει. Όλοι ξέρουμε ότι το είδος δε σπανίζει και συνήθως η ηλιθιότητα με την αγένεια πάνε πακέτο, μα τώρα τελευταία έχω μείνει άφωνη. Είναι καιρός τώρα που κρατιέμαι να μην ανοίξω το στόμα μου γιατί αν το κάνω δεν ξέρω αν θα καταφέρω να το ξανακλείσω και αν θα σωθεί κανείς!
Έχω βαρεθεί αυτό τον σούπερ συνδυασμό (Η&Α). Δεν είναι ό,τι κι ό,τι. Βλάπτει σοβαρά την υγεία. Υπάρχουν βέβαια διάφορα στάδια, όπως για όλες τις αρρώστιες. Από τον κλασικό τύπο που πέφτει πάνω σου στο δρόμο και σου τη λέει κι από πάνω μέχρι αυτούς που πραγματικά κόντεψαν να σε σκοτώσουν γιατί παραβίασαν ολόκληρο τον Κ.Ο.Κ. και βγαίνουν και από το αυτοκίνητό τους και αρχίζουν και σου ουρλιάζουν στα μούτρα.
Τώρα γιατί αυτές τις ημέρες εγώ πέφτω όλο σε τέτοιους τύπους δε γνωρίζω. Μου έτυχαν όλα.

Ο κλασικός τύπο στο σούπερ μάρκετ που βάζει κάθετα το καροτσάκι στο διάδρομο και ο οποίος σου τη λέει όταν του ζητάς ευγενικά να περάσεις. (Κρατήθηκα, δεν είπα τίποτε).

Η μαντάμ που μπαίνει σε ένα σκαστό από κόσμο λεωφορείο με καμιά δεκαριά σακούλες και σε σπρώχνει. Κι εσύ κρατιέσαι να μην της την πεις, παρόλο που κάτι αιχμηρό σου χώνεται στη γάμπα και ένα μπουκέτο σέλινο μπαινοβγαίνει στο μάτι σου. Γιατί τα λαχανικά είναι ευαίσθητα και δε θέλει να τα πατήσουν και τα κρατά ως τη φλόγα το άγαλμα της ελευθερίας. Τελικά αντί να ευχαριστεί που δεν της είπα τίποτε, μου την είπε ότι δεν προσέχω καθόλου και θα της καταστρέψω τα ψώνια. (Κρατήθηκα. Είπα μόνο ότι δεν πάμε καλά και κατέβηκα στην επόμενη στάση. Η άλλη επιλογή ήταν να πετάξω αυτή έξω απ' το λεωφορείο).

Ο καθυστερημένος υπάλληλος. Για κάποιο λόγο, όταν βλέπουμε κάποιον πίσω από ένα γραφείο πιστεύουμε ότι έχει ένα βασικό IQ. Μέγα λάθος. Πήγα λοιπόν σε μια υπηρεσία να φτιάξω κάτι χαρτιά για τα οποία ήταν σημαντικό η χώρα σου να ανήκει στην ευρωπαϊκή ένωση. Διευκρίνηση: μένω εξωτερικό. Κι εδώ είναι που ο συνδυασμός (Η&Α) με χτύπησε αλύπητα. Γιατί καλά από τη μία να μη γνωρίζει ο υπάλληλος ότι η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ -τρομάρα μας- αλλά δεν πίστευε ούτε εμένα ούτε τους συναδέλφους του. Κι επειδή είμαι και τυχερή μόνο αυτός εκεί μέσα μπορούσε να φτιάξει τα χαρτιά που χρειαζόμουν και ο προϊστάμενός του απουσίαζε. Αποφάσισα λοιπόν να φύγω και να επιστρέψω την επόμενη που θα ήταν στο γραφείο ο προϊστάμενος, μετά από τη συμβουλή ενός υπαλλήλου. Κι ακριβώς εκείνη τη στιγμή έγινε ένας χαμός άλλα κόλπα. Ο τύπος προσβλήθηκε και άρχισε να με βρίζει λέγοντάς μου ότι είμαι μια ψεύτρα και ότι πήγα εκεί μόνο και μόνο για να τον προσβάλω-γιατί όλοι λατρεύουμε να πηγαίνουμε τις δημόσιες υπηρεσίες- και μετά με στρίμωξε σε μια γωνία ρωτώντας με επανειλημμένα ποίος με έστειλε σε αυτόν. Τρόμαξε το μάτι μου. Ευτυχώς τον μάζεψαν οι συνάδελφοι εξηγώντας μου ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πείραζε να τον βάλουν σε ένα γραφείο που δε θα είχε επαφή με κόσμο; Η ηλιθιότητα που λέγαμε! (Εδώ κι αν κρατήθηκα. Αυτόν μπορούσα να τον κάνω να χάσει τη δουλειά του).

Για κάποιο μυστήριο λόγο όλο τέτοια μου συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, αλλά εκεί που πραγματικά δεν άντεξα άλλο ήταν όταν εδώ και μερικές ημέρες ένας φίλος μου, χωρίς λόγο έγινε εξαιρετικά αγενής μαζί μου. Απίστευτα άσχημη συμπεριφορά. Την πρώτη φορά δεν είπα τίποτε. Τη δεύτερη του είπα ότι δεν είναι ευγενικός ο τρόπος που μου φέρεται, όταν στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τον στείλω στο διάολο και τελικά σήμερα το πρωί το εξευτέλισε εντελώς. Ε εντάξει. Αυτή τη φορά του την είπα αλλά ειλικρινά πολύ "μαζεμένα" περιγράφοντάς του τη συμπεριφορά του και του ζήτησα να μου εξηγήσει την αιτία αυτής της συμπεριφοράς. Απάντηση: "Όχι εγώ δεν τα είπα αυτά". Έλα που μένουμε όμως σε διαφορετικά κράτη κ επικοινωνούμε μέσω msn. Έκανα λοιπόν μια ωραία αντιγραφή και επικόλληση από το ιστορικό και του τα έστειλα. Απάντηση; Καμία. Επέμεινα να ζητώ απάντηση και τελικά την πήρα :"Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Με ενοχλείς"!!!!! Ε εντάξει. Αυτό ήταν. Τα πήρα και τον ξέχεσα και πάραυτα κρατήθηκα να μην του γράψω όλα όσα θα άξιζε. Βλέπω να μπαίνει και αυτός στη λίστα με τα άτομα που πρέπει να βγάλω από τη ζωή μου. Άλλη μια ευκαιρία έχει. Μετά τέλος. Διότι μία που παρουσιάζει κάποιος τα συμπτώματα (Η&Α) είναι καταδικασμένος να χειροτερεύσει και να βασανίζει τους γύρω του μέχρι θανάτου. Μερικοί πάλι καταφέρνουν να βασανίζουν τον κόσμο και μετά θάνατον. Αν όχι οι ίδιοι, οι συγγενείς τους, αλλά γι αυτό θα γράψω κάποια άλλη στιγμή.


DON'T BE POLITE WITH IDIOTS.THEY'RE DANGEROUS. JUST RUN AWAY!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου