Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σταμάτης ο Χωριάτης!

   Έχω καιρό, όχι μονο να γράψω κάτι, μα και να μπω γενικώς σε οποιοδήποτε ιστολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι θα διαβάζω με τις  ώρες σήμερα γιατί υπάρχουν κάποια άτομα που γράφουν υπέροχα. Δεn έγραψα κάτι γιατί τίποτε δεν άλλαξε. Τα πράγματα συνεχίζουν να πηγαίνουν στραβά και δε βλέπω γιατί να τα καταγράψω κιόλας. Είναι αρκετό που τα ζω.

   Αλλά έχω ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι εντελώς μάταιο και χωρίς σημασία. Κι εδώ κολλά ο τίτλος! Σταμάτης. Ένα όνομα μια εγγύηση!!!
   Ο Σταμάτης με βρήκε στο φατσοβιβλίο (facebook). Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν έδωσα σημασία. Ένας ‘φίλος’ ακόμη! Όταν λοιπόν δέχομαι κάποιον ως φίλο μου συνήθως κοιτάζω το profile του και τις φωτογραφίες του τόσο από περιέργεια οσο και για να καταλάβω αν τον γνωρίζω στην πραγματική ζωή γιατί δε θυμάμαι ονόματα.  Το ίδιο έκανα και με το Σταμάτη. Μορφή το παιδί. Φωτογραφίες δεν είχε και ούτε έχει και κάθε μέρα προσθέτει νέους ‘φίλους’ ή για να είμαι ειλικρινής μόνο ΄φίλες’.
   Δε θα έδινα καμία σημασία αν δεν μου έστελνε πολλά, μα πολλά μηνύματα! Τον χαρακτηρισμό χωριάτης (εννοείται στη νοοτροπία, μην παρεξηγηθώ) τον απέκτησε με όλη την αξία του.Μετά το πρώτο μήνυμα που ήταν απλά το κλασικό τι κάνεις και τα σχετικά άρχισε να δείχνει με πολλή υπερηφάνεια τι διαμάντι είναι.Κατ' αρχάς άρχισε να με φωνάζει μωρό μου, αγάπη μου και τα σχετικά-που καλό είναι να μην αναφέρω. Να μην ξεχάσω να πω ότι οι δικές μου απαντήσεις ήταν κρύες και τυπικές. Στο δεύτερο μήνυμα ήθελε να του δώσω το νούμερό μου και όταν του είπα ότι τρέχει στην αρχή με παρακάλεσε και μετά τα πήρε στην κράνα. Τρελά νεύρα. Δεν μπορούσε και δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει πως κάποια δε λιώνει μπρος στη γοητεία του! Σκέφτηκα προς στιγμήν να τον στείλω στο δ....ο, αλλά μετά αποφάσισα να διασκεδάσω!!!
    Οι χάρες του Σταμάτη είναι πολλές. Κατ' αρχάς για να καταλάβεις τί γράφει πρέπει να διαβάσεις την ίδια πρόταση χίλιες φορές γιατί αυτός και η ορθογραφία φαίνεται ότι δεν έχουν γνωριστεί. Πώς το τελείωσε το σχολείο ένας Θεός το ξέρει. Αν δε, γράψω καμιά δύσκολη κατ' αυτόν λέξη είναι λες και μιλώ κινέζικα. Φέρεται λες και μιλά σε επαγγελματία -φαντάζομαι δε χρειάζεται να διευκρινίσω τον τομέα εργασίας- και απορεί γιατί δεν πέφτω στα πόδια του! Και φυσικά έχει το χαριτωμένο χαρακτηριστικό εκεί που του μιλάς να εξαφανίζεται. Αν του κάνεις παρατήρηση γι' αυτό τρελαίνεται και συνήθως ξανα-εξαφανίζεται. Α και να μην ξεχάσω το βασικό. Είναι ο άντρας ο πολλά βαρύς που δεν ανέχεται να μιλάς με άλλους. Επίσης μου έκανε τις βαρυσήμαντες δηλώσεις ότι είναι τρελός μαζί μου και θέλει  να φτιάξει τη ζωή του -κι αυτή μαζί μου-και φυσικά ότι με γουστάρει τρελά και τον κα....ω απίστευτα και πάνω απ' όλα ότι με αγαπάει και ότι θα κάνει οτιδήποτε για να με κερδίσει.
   Το ξέρω ότι δε φαίνονται αστεία όλα αυτά γιατί υπάρχουν στιγμές που κι εγώ τσαντίζομαι απίστευτα και λέω ότι θα τον μπλοκάρω, αλλά μετά σκέφτομαι ότι έχει την πλάκα του να βλέπεις πόσο γελοίος είναι κάποιος που πιστεύει ότι είναι τρελός τύπος και ότι όλες οι γυναίκες θα έκαναν τα πάντα γι αυτόν.
Για να πω την αλήθεια έχω μεγάλη περιέργεια να δω τη φωτογραφία του. Κάτι μου λέει ότι θα έχει τα χάλια του. Δεν εννοώ ότι θα είναι άσχημος, μπορεί να είναι και ωραίος ή τέλος πάντων κάπου στο μέσο όρο άλλα νομίζω ότι από τη φωτογραφία θα ΄φέγγει’ όλη η ευφυΐα και η νοοτροπία του. Αν και δε νομίζω τελικά να μου κάνει την τιμή να τον θαυμάσω! Μήπως να γίνω ζεστή στις απαντήσεις μου και να δείξω ότι δεν μου είναι τόσο αδιάφορος; 
   Και πριν να τελειώσω αυτό το αφιέρωμα στο θεϊκό  Σταμάτη να τονίσω ότι λέει τόσα πολλά ψέμματα που πέφτω από την καρέκλα από τα γέλια. Αλλά μη σκέφτεστε άσχημα για το Σταμάτη! Για όλα φταίει ο ανιψιός του που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του!!   


1 σχόλιο: